Vrouwen 1 ongeslagen: winst tegen Lugdunum

Vrouwen 1 ongeslagen: winst tegen Lugdunum

Herfstkampioen! Of winterkampioen. Of kerstkampioen. Zoals u het wilt noemen. Het feit is dat Vrouwen 1 als nummer 1 de winterstop ingaat. Ongeslagen. Dat ook nog eens.

Maandag 19 december stond het “formaliteitje” Lugdunum op het programma. De nummer 2 van afgelopen seizoen is leeg gekocht en dat is overduidelijk terug te zien op de ranglijst. Op de één-na-laatste plek prijkt deze voorheen grootmacht. Met nog maar vijf wedstrijden gespeeld, wisten we niet in welke hoedanigheid we Lugdunum zouden aantreffen; welke speelsters hebben ze, hebben ze nieuwe speelster in de tussentijd gekregen etc… Een heel nieuw en onbekend team voor Mazzelstars! Belangrijkste was…niet onderschatten!

Mazzelstars kwam vrij snel op een 0-1 voorsprong. Echter maakte Lugdunum snel de 1-1. Waren er toch wat zenuwen aanwezig? Nee hoor, want al snel werd het 1-3. De ruststand werd vlak voor tijd op 2-3 gezet.

In de rust kon de Zoetermeerse coach Hijmans zijn dames goed op scherp zetten. Meer rust en beter verdedigen was het advies. Met 9 minuten voor tijd was het 2-6. Mazzelstars knalde nog even verder en wilde graag de 10 halen. De Leidse dames gaven het op en de goede scheids floot af met een 2-11 eindstand. Mazzelstars was op dreef met het verdedigen en aanvallen, en eerlijk waar er zaten hele mooie acties en aanvallen tussen waar het publiek, de speelsters zelf en de tegenstander van genoten hebben.

Het mooiste nieuws kwam deze avond uit Rotterdam. De nummer 2 (Barendrecht) verspeelde kostbare punten tegen Pernis (4-4).

Al met al een supermooie eerste “helft”. Met 8 wedstrijden en 24 punten belooft het een mooie tweede seizoenshelft te worden!

Verslag door: Reserve verslaggever

 

Sorry, comments are closed for this post.

MENU