Verwarring

Verwarring

Het zijn verwarrende tijden. En dan bedoel ik niet de politiek. Van The Donald raken wij niet in de war. Nee, ik bedoel ons voetbal. Al maanden geen punten behaald. Elke week worden wij afgedroogd met dubbele cijfers. Er is geen houden aan.

De voetbalavonden verlopen volgens een vast patroon. Bij het omkleden is iedereen vol goede moed. Er zijn babbels over de laatste veroveringen en vanavond gaan we toch écht punten pakken. Om de sfeer er in te brengen, randt onze Poolse loodgieter keeper Groover nog even aan en dan kunnen wij naar binnen. Het gesjok begint, de helft doet een wandelende warming up van 3 minuten en de andere helft kletst wat langs de kant.

Na elke wedstrijd is er berusting. Het zat er gewoon niet in. Laatst kwamen ook de eerste bekentenissen. Zo gaf de goddelijke kale aan dat hij al weken niet meer voor het voetbal komt maar om een beetje aan zijn conditie te werken. Groover kwam omdat hij daarna direct waterpolomeisjes kon scouten en Richard Hasselhoff schijnt dit seizoen alleen te komen om te douchen. De Poolse loodgieter geeft vervolgens nog eens aan dat het wéér niet aan hem heeft gelegen en dat hij graag met intelligentere jongens zou willen voetballen. Of met vrouwen maar die schijnen al sinds het mixtoernooi 2013 niet meer met hem te willen voetballen. Eigenlijk zou onze coach een PGB moeten krijgen om ons tijdens het “voetbal”uurtje te begeleiden. Het schijnt dat hij nu betaald wordt uit de pot van de Club van 50 en elke week als troost een lolly koopt van zijn toelage.

De 3e helft verloopt steevast glorieus. Als laatste de kantine uit, daarna met bravoure de stad in en tot diep in de nacht wél proberen te scoren.

Ik verheug me nu al op morgen. 22:00 thuis in De Veur. Er zijn nog een paar kaarten!

Verslag door: Jack

Sorry, comments are closed for this post.

MENU