Terugblik: Hoe gaat het met dames 1?

Terugblik: Hoe gaat het met dames 1?

Het is even stil geweest rondom dames 1. Onze excuses daarvoor. Door wat interne wisselingen was het even wennen voor de dames om alles te regelen. Ze zeggen weleens dat je op je hoogtepunt moet stoppen… aan het einde van vorige seizoen nam coach René Hijmans afscheid na het behalen van het kampioenschap en de beker. Ook een aantal meiden namen de beslissing om te stoppen, naar een lager team of zelfs naar een andere club te gaan. Na wikken en wegen is er uiteindelijk in juli besloten om met een team door te gaan en dit seizoen te gebruiken om weer te bouwen aan de damesselectie. Teammanger Ben vond het nog veel te leuk om te stoppen en staat aan het roer bij de dames. Doel dit seizoen is bouwen aan de damesselectie en bovenin meedraaien.

Net als voorgaande jaren begonnen de dames met een voorbereiding van een aantal trainingen en oefenwedstrijden. Met twee nieuwe meiden, Lizzy en Jessie, maakten dames 1 een verrassend goede start. Met ruime overwinningen op RKDEO (eerste klasse), Pro Futsal Club (Eredivisie) en OS Lusitanos (Eredivisie) begonnen de dames vol goede moed aan de Eredivisie beker. OS Lusitanos Vr2 (hoofdklasse) stond op het programma. Voor velen een bekende tegenstander, daar tegen dit team gespeeld moest worden in de promotiewedstrijden. Hoe dat verlopen is, weet iedereen. Nu was de kans om het goed te maken en te laten zien wat de Mazzelstars kunnen. Met 3-2 bleven de punten in huis. Een ronde verder.

Dat gaat best goed dachten de dames. De vraag was of ze dit ook in de competitie konden voortzetten. We weten dat Mazzelstars het moeilijk kan hebben tegen teams die op een lager tempo spelen. De voorgaande wedstrijden werden allemaal op een hoog tempo gespeeld en dat is wat Mazzelstars dames 1 graag doet. Tja, dan krijg je RS uit Rotterdam. Elke keer hebben de dames er moeite mee. Dit keer kwamen ze met 5 spelers opdagen. Dat moest toch een makkie zijn?! Helaas! Nooit onderschatten! Mazzelstars had er moeite mee om de dames van RS te overklassen. Terwijl dat wel moet met vier wissels tegen geen wissels. Het werd 3-0. Drie punten binnen, maar snel vergeten deze wedstrijd.
De tweede competitiewedstrijd was tegen Victoria’94. Een nieuw team in de competitie, maar wil heel graag. Mazzelstars liet mooi spel zien met mooie combinatie. Eindstand 1-7.

Daarna begonnen langzaam de problemen. Door vakantie, blessures, zieke kindjes, werk etc had Mazzelstars opeens te kampen met een capaciteitsprobleem. Het team was even ontwricht. Dat resulteerde in een reeks van drie verloren wedstrijden. De tussenronde voor de Eredivisie beker ging verloren met 7-1 tegen OS Lusitanos Vr1. In de voorbereiding werd er nog gewonnen van ze, maar nu waren ze een maatje te groot. Vervolgens werden de competitiewedstrijden tegen Barendrecht (uit) en Lugdunum (thuis) respectievelijk verloren met 6-1 en 0-2. Wat er tegen Barendrecht gebeurde weet niemand. De wedstrijd tegen Lugdunum had best gewonnen kunnen worden, maar zoals een oud gezegde luidt: “als je zelf niet scoort kun je niet winnen.” In een vermakelijke pot tegen een zeer gebrand Lugdunum mochten de doelpunten aan Zoetermeerse kant niet vallen.

Kortom…. mooie oefenwedstrijden met mooie uitslagen. Eredivisie beker helaas niet verder, maar de dames mogen hun titel nu verdedigen in de districtsbeker. De eerste twee competitiewedstrijden gewonnen, twee competitiewedstridjen verloren.
Volgende wedstrijden tegen Tutor uit Delft.

Verslag door: Verslaggever

Sorry, comments are closed for this post.

MENU