Randstad Phoolies

Randstad Phoolies

Mijn zoontje was maandagmiddag onhandelbaar. Niet luisteren, grote mond, lekker dwars. Kind van zijn vader. Dat vroeg om een mooie passende straf: mee naar de zaalvoetbal! Zijn moeder vroeg nog of dat niet een te zware straf was? Nee, dat zal hem leren. Meneer verzette zich nog maar ging toch echt overdwars de auto in. Op naar Leiden. “Tegen wie spelen jullie vanavond pap?”. Tegen Lugdunum. “Dan ga ik de hele avond voor Lugdunum juichen”. Karma is a bitch want uitgerekend vanavond zouden wij winnen.

Wij speelden PSV voetbal. Weinig talenten uit eigen opleiding, maar gewoon een paar goede gasten “kopen”. Als ware randstad phoolies vlogen de huurlingen over het veld. En wij zagen dat het goed was. Nauwelijks balverlies, veel meters maken en een aantal briljant uitgespeelde goals. Zelfs het hoofd supporterszaken van psv tikte een balletje uit de lucht met één voetbeweging in de goal. Luc Nilis kan daar nog een puntje aan zuigen.
Veel combinatievoetbal en op de juiste momenten wat geluk. Keeper groover pakte, op de 1e minuut na dan, werkelijk alles. Met twee handen als grote balmagneten plukte hij de ballen uit de lucht. Onwerkelijke bedoeling zoveel “aantrekkingskracht”. Na afloop in de kleedkamer vroeg hij hardop of hij in deze vorm deze aantrekkingskracht nu ook zou hebben bij vrouwen in de kroeg? Wij knikten allemaal van ja en beloofden dat wij voor de zekerheid bij onze zussen een goed woordje voor hem zullen doen.

In de auto was het humeur van mijn zoon weer redelijk opgeklaard. “Mag ik de volgende keer weer mee pap?”

Eindstand Lugdunum – Mazzelstars H4: 5-9

Verslag door: Jack de Klerk

Sorry, comments are closed for this post.

MENU