Mazzelstars wint vorstelijk na winterdip

Mazzelstars wint vorstelijk na winterdip

Mazzelstars Vr2 – Barendrecht Vr3 (maandag 10 januari)
Na het verlies van hele kostbare punten op vrijdag 10 januari. Stond er op maandag 13 januari al weer een nieuwe partij op het programma. Mazzelstars VR2 tegen Barendrecht VR2.

Tijdens de wedstrijdbespreking heerste er al een nerveuze spanning bij de speelsters.
Het verlies van vrijdag 10 januari heeft het team nog niet zo snel kunnen verwerken.

Dit was te zien aan de manier waarop we begonnen. Doordat we te veel bezig waren om niet te falen . Verloren we focus en scherpte waar Barendrecht optimaal van kon profiteren in de eerste 10 minuten kwamen we op een 0-2 achterstand. Susan maakte na een mooie loop actie de 1-2 . Na dit doelpunt kregen we als team meer energie en geloof in ons eigen spel. Manuel gaf aan dat sibel moest wisselen . Nog vlak voordat sibel kon wisselen maakte ze met een schitterende solo de 2-2 .

Tijdens de rust gaf Manuel aan dat hij meer agressie , coaching en wilskracht wou zien.
Hij hoorde in het veld weinig tot niets.

Met die opdracht begonnen we de wedstrijd iets beter. We hadden veel balbezit en er kwam meer beleving in. Echter door een onoplettenheid achterin kwamen we op een 2-3 achterstand. Niks aan de hand positief blijven en ons eigen spel blijven spelen was de opdracht.

Op de bank gaf Manuel Daniella de taak mee om meer diepgang te hebben in haar spel . 5 minuten na het inbrengen van Daniella maakte zij een mooi doelpunt van uit een afstandsschot. 3-3
Met nog 10 minuten op de klok kon er van alles gebeuren. Barendrecht zakte meer in en liet ons voetballen . Dit gaf ons ruimte en energie om meer kansen te creëren voor nog een goal. Barendrecht wederom door een fout de 3-4 .
Er kan nog van alles gebeuren in de eindstrijd . Net als in de eerste helft stond Manuel op het punt om sibel te wisselen Ook tijdens dit moment kon sibel de 4-4 op haar naam schrijven na een redding van de keepster tikte sibel de bal als nog in het goal.

Met nog een paar minuten op de klok speelde we teveel vooruit om de 5-4 te maken . Echter wou dit niet lukken we wilde te graag en waren niet bezig met verdedigen. In de laatste minuut zijn we daar voor afgestraft 4-5

Het is een feit in 4 dagen tijd hebben 6 hele kostbare punten verloren . Spreken we hier van een winterdip ? We gaan het zien woensdag 16 januari spelen we uit tegen dvv Delft.

—————
Delft Vr1 – Mazzelstars Vr2 (woensdag 12 januari)
Na de winterstop hebben we helaas 6 kostbare punten laten liggen. Wat dit gaat betekenen voor de competitie weet niemand .Zaak is dat we nu wedstrijden gaan winnen .

Manuel begon de wedstrijd bespreking iets anders dan normaal . Doelstelling was duidelijk tactisch weet het team wat er van ze verwacht word . Maar de nadruk ligt nu op wilskracht, beleving en communicatie. Vuur zien in de ogen van zijn speelsters en geen genade.
Door het gebrek aan keepers was Marieke bereid om de handschoenen aan te trekken.

Kim staat op het punt om te vertrekken naar het buitenland. Hierdoor schuift Jessie door als eerste aanvoerder. Persoonlijke opdracht voor jessie is het team op sleeptouw nemen.
Na de korte maar ook harde wedstrijdbespreking pakte de speelster de warming up vanaf minuut 1 serieus op.
Dit resulteerde in een dominante Mazzelstars die scherp aan de wedstrijd begon. Na goed combinatie spel kon Kirsten K al vroeg voor de 0-1 zorgen. Vlak daarna kon Jessie Daniella in stelling brengen en die scoorde de 0-2.
Doordat we snel grip hadden op de wedstrijd en het baltempo erg hoog lag kon Paulien van achteruit tussen de linies een goal er in prikken 0-3 in 7 minuten. Kunnen we deze lijn voortzetten en zorgen voor een monsterscore om de afgelopen droevige dagen weg te spoelen? Susan zorgde met 2 zakelijke goals voor de 0-4 en de 0-5.
Dvv Delft bleef moed houden en probeerde wat te forceren . Hard werken werd beloont door een persoonlijke fout achterin konden hun de 1-5 maken.
Na deze reality check wisten we weer waar we voor kwamen “zaken doen” Paulien zorgde na een goeie loopactie voor het aangeven van 1-6. Kort daarna kon Kirsten k haar tweede van de avond scoren 1-7 bij rust.

Rust

Niet naast ons schoenen lopen meer uit je zelf halen ! Duidelijke taal Manuel wil zijn speelster nog scherp hebben tot het einde. En niet dat we achter de feiten aan gaan lopen.
Na een aantal doelpogingen van Jessie die helaas geen geluk had.Kon zij wel haar teamgenoot Daniella in stelling brengen om de 1-8 maken die zelfde Daniella was ook goed voor de 1-9 . Dvv delft bleef er voor vechten maar uiteindelijk kon uit een mooie aanval Joëlle 1-10 maken . Na de 1-10 nam dvv Delft veel meer risico dit leidde tot meer ruimte voor ons .
Marieke speelde meer van haar goal af hierdoor creëerde we overtalsituaties ,Daniella liep constant vrij en wist dat te bekronen met de 1-11 en de 1-12 uit een droge knal.

Complimenten voor dvv Delft ondanks dat er een duidelijk niveau verschil was hebben hun wel karakter en wilskracht getoond. Eerste 3 punten van 2020 zijn binnen kijken naar de ranglijst doen we even niet meer .Het is nu zaak om punten te pakken die onze concurrenten laten liggen.

Manuel

Verslag door: Manuel

Sorry, comments are closed for this post.

MENU