Mazzelstars wint van achtervolger Bristol

Mazzelstars wint van achtervolger Bristol

Mazzelstars boekt winst op achtervolger Bristol

De dames van Mazzelstars hebben afgelopen vrijdag een belangrijke overwinning geboekt op de nummer 2 van de competitie, Bristol. De wedstrijd zou eigenlijk om 20.00 uur beginnen, maar omdat de bezoekers uit Roosendaal moeten komen en al het verkeer tegen hadden begon de wedstrijd een kwartier later.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren vooral onrustig. Zowel Mazzelstars als Bristol speelden rommelig. Vooral bij Mazzelstars lukte het niet om de organisatie goed te krijgen. Passes waren niet hard genoeg of werden naast een medespeelster ingespeeld. Er was te weinig beweging zonder bal en de spaarzame kansen die onze dames wisten te creëren werden gekeerd door de uitstekende keeper van onze gasten.

Langzaam maar zeker komen de dames wat meer in het ritme, en wordt het spel ook iets beter. Ook Bristol heeft het lange wachten in de file van zich af weten te spelen, en krijgt kleine kansen. Maar de 1e helft eindigt zoals deze begonnen was: 0-0
In de rust krijgen we maar weinig tijd om uit te leggen wat er anders moet. Tijdens de uitleg klinkt het fluitsignaal van de overigens uitstekende scheidsrechter, die laat merken de verloren tijd deels goed te maken. Snel wordt er uitgelegd dat we compacter moeten verdedigen en meer beweging moeten krijgen in de aanval.

Na rust is het spelbeeld nog niet meteen veranderd. Mazzelstars is onrustig en in de eerste 5 minuten lukt het nog niet goed om elkaar te bereiken. Maar na die 5 moeizame minuten veranderd het spelbeeld. Het tempo van de dames gaat omhoog en er wordt krachtiger aangevallen. Snelle passes, doorlopende dames die de compacte verdediging van Bristol uit elkaar weten te krijgen, en dan valt ook de 1-0. Paulien is van acteruit meegelopen naar voren, krijgt de bal teruggelegd en maakt de 1-0.

De 2-0 komt eveneens van onze aanvoerster, nadat ze is doorgelopen van achteruit en bij de 2e paal de bal simpel achter de keepster van de Roosendaals formatie kan tikken. Kirsten K weet daarna, na een 1-2 met Lizzy op snelheid, vanuit een moeilijke hoek de 3-0 binnen te schieten. Een mooie goal, en de punten lijken binnen.

Maar daarna wordt Mazzelstars toch slordig. Het gemak lijkt er in te sluipen en tijdens het verdedigen wordt teveel ruimte weggegeven. Bristol mag nog 1 goal maken en krijgt nog een paar kleine kansen. Maar het blijft bij 3-1.

Een erg belangrijke overwinning die er voor zorgt dat Mazzelstars de voorsprong op de nummer 2 Bristol, in de hoofdklasse vergroot.

Volgende week speelt dames 1 geen wedstrijd, maar 15 november mag de koploper op bezoek bij eredivisionist ZVV Den Haag, voor de 2e wedstrijd in de landelijke beker. Tot dan !

Verslag door: Martin

Sorry, comments are closed for this post.

MENU