Mazzelstars wint bloedstollende kraker tegen Pernis

Mazzelstars wint bloedstollende kraker tegen Pernis

De Mazzelstars dames zitte de laatste weken in een goede reeks. Het einde van de competitie nadert. De kampioen is al bekend, namelijk ZVV Den Haag (onze felicitaties), maar dat weerhoudt de rood/zwarte dames niet om nog te strijden voor die laatste punten en nog een of twee plekje proberen te stijgen. Echter hebben de dames nog wel een loodzwaar programma.

Vanavond (23 maart) staat Pernis 2 op het programma. In de uitwedstrijd was Mazzelstars erg sterk in een zeer spannende wedstrijd. Helaas werd het toen een gelijkspel. Vandaag moest er dus revanche genomen worden. Gelukkig was Lizzy weer terug binnen de lijnen. Mazzelstars kreeg veel kansen, maar het was Pernis dat na zeven minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Niet veel later maakt Kirsten de 1-1 door een hele mooie uitgespeelde aanval. Mazzelstars staat niet op te letten en is teveel bezig met andere dingen, waardoor de spits van Pernis vrij spel krijgt zo door de verdeding van Mazzelstars komt 1-3. Tweede helft moet echt iets veranderen, want dit gaat niet zo. De dames worden toegesproken en er wordt meer pit verwacht. Dit resulteerd direct in een aanval waarbij Josine de bal achterin aangespeeld krijgt, inspeelt op een medespeler, doorloopt en de bal weer terugkrijgt en vervolgens panklaar neerlegt voor Lizzy, die de bal via binnenkant paal achter de keeper laat belanden. De wedstrijd gaat op en neer, maar Mazzelstars staat goed te verdedigen en zet mooie aanvallen op. Jessie wilde ook een doelpunt meepakken, dus schiet de bal door de benen van een speelster en de bal komt ongekend hard tegen de ene paal, vervolgens tegen de andere paal en rolt snoeihard over de lijn. De palen staan nu nog na te trillen en we zijn blij dat wij niet de keeper waren. Pernis komt nog een paar keer gevaarlijk dichtbij, maar dan is het toch Mazzelstars dat het afmaakt. Een mooie combinatie van Lizzy en Marit, zorgt ervoor dat Marit de 4-3 binnen kan schieten. De verdediging en de keeper houden het op slot en een vreugdedansje wordt gedaan bij het fluitsignaal. Drie punten zijn binnen.

Met deze drie punten heeft Mazzelstars nog drie punten achterstand op Bristol en vier punten op Pernis. Bristol en Mazzelstars zullen elkaar nog twee keer treffen, dus er is nog van alles mogelijk.

Woensdag staat de kwartfinale beker op het programma. Om 20.00 uur speelt Mazzelstars tegen eersteklasser Loosduinen in sporthal De Schilp, Rijswijk.

Verslag door: Verslaggever

Sorry, comments are closed for this post.

MENU