Mazzelstars Vr2 zet snelle achterstand om in winst

Mazzelstars Vr2 zet snelle achterstand om in winst

Maandag 18 maart – Vandaag staat de wedstrijd tegen de nr 8 RKAVV uit Leidschendam op het programma. In de eerste wedstrijd kwam Mazzelstars achter en kon in de slotfase nog net een gelijkspel eruit slepen. Vanavond kunnen de dames zich opmaken voor een moeilijke wedstrijd, want RKAVV maakt het Mazzelstars al jaren lastig om punten te pakken.

De wedstrijd start een paar minuten later dan gepland. En binnen een oogwenk ligt door een puntertje de 1-0 voor RKAVV in het goal. En nog een paar keer knipperen en RKAVV staat op 2-0. Wat gaat dit voor wedstrijd worden? Wordt Mazzelstars gigantisch ingemaakt? De slechtste start van het seizoen kunnen we wel zeggen. Gelukkig herpakt Mazzelstars zich en gaat voetballen. Er komt tempo in het spel, er volgen combinaties en dan ook in een rap tempo drie goals. Door een geweldige uitgooi van keepster Danique komt de bal bij Jessie die bal beheerst aanneemt en de 2-1 maakt. Daarna is het Kirsten O die de gelijkmaker maakt. De 2-3 wordt gemaakt door Paulien (op aangeven van Jessie). Joëlle krijgt nog een kans, maar helaas gaat deze er niet in. Josine maakt een mooie loopactie, maar de bal wordt net iets te hard ingespeeld waardoor de aanval niet omgezet kan worden in een kans. Helaas moest Josine ook eerder het veld verlaten in verband met haar hamstring. Mazzelstars krijg nog een pingel, omdat een speelster de bal met de arm aanraakt. Helaas missen de Zoetermeerse dames de pingel en gaan we rusten met een 2-3 tussenstand.

Na een peptalk van de trainer dat we het goede spel (veel combinaties en hoog tempo) moeten volhouden, starten we de tweede helft. Helaas is het RKAVV dat gebruikmaakt van een slechte pass van Mazzelstars en daardoor kan scoren: 3-3. Het is daarna Mazzelstars dat de 3-4 maakt: Kirsten O loopt met de bal op, ziet Paulien richting het goal rennen en die neemt hierdoor een speelster mee. Kirsten O krijgt hierdoor de kans om hard uit te halen en de bal vliegt achter de keepster. Het lijkt wel pingpong, want niet veel later ligt ook weer de 4-4 in het goal. Waar gaat deze wedstrijd naartoe? Het blijft een tijdje 4-4, maar dan is het toch Mazzelstars die de punten pakt. Kirsten O krijgt de kans om te schieten, maar de bal belandt via twee RKAVV speelsters bij Jessie, die daar wel raad mee weet. In de rebound schiet ze de bal hard achter de keeper 4-5. De verdediging staat goed en met name Kim krijgt het opeens op haar heupen en verovert alle ballen van RKAVV. Kort daarna is het weer raak: Kirsten O krijgt de bal aangespeeld, wil de bal voorgeven aan Paulien, maar merkt dat het niet meer lukt aangezien de keeper opeens heel dichtbij staat. En op een onverklaarbare manier krijgt Kirsten O de bal door de benen van de keeper en rol de bal heel zachtjes over de lijn: 4-6. Dit is ook de eindstand. Een mooie overwinning, na een flitsende start van RKAVV waar heel Mazzelstars en supporters van schrokken. Drie punten zijn binnen!

Maandag speelt vrouwen 2 tegen SJZ in Zoeterwoude. Dan is het wederom van belang om punten te pakken om in de race te blijven van het kampioenschap. Nog vijf wedstrijden te gaan en dan weten we meer.

Verslag door: Paulien

Sorry, comments are closed for this post.

MENU