Mazzelstars VR1 – zvv Den Haag VR1 (beker)

Mazzelstars VR1 – zvv Den Haag VR1 (beker)

Vrijdag 18 oktober 2019 begon de eerste bekerwedstrijd van vrouwen 1 uit de eredivisie poule 1-C. Dit keer tegen oude bekende zvv den haag VR1.

Vandaag hebben wij niks te verliezen, we spelen immers tegen een eredivisie team. Een groot voordeel die de eerste 10 minuten dan ook zeer goed uitpakt.
Mazzelstars staat goed compact in de beginfase van de wedstrijd. Den haag heeft meer balbezit, maar komt niet tot een echte kans. Hun laatste passes zijn slordig, wat Mazzelstars vertrouwen geeft en waardoor wij kunnen voetballen.

Door goede ingrepen door bijv Kirsten K. kan Mazzelstars meer aanvallend voetballen. 
Het eerste doelpunt is dan ook heel terecht voor Mazzelstars. In de linkerhoek naast het goal van Den Haag wordt er druk gezet op de verdediging. De bal wordt afgeschermd door Lizzy en zij kan de bal geven aan Sibel, die vervolgens de bal kei hard schiet richting goal. De bal gaat tegen de paal, via de keepster het goal in. 1-0 voor Mazzelstars.

Na 4 minuten (zuiver speeltijd) is het Den Haag   die het goal weet te vinden 1-1. Hierna kan Mazzelstars nog een aantal keer uitbreken maar de laatste bal is zwak en hierdoor blijft een doelpunt uit.
Het compacte, sterkte spel van Mazzelstars in de beginfase is ingeruild voor een chaotisch en slordig spel. Zvv Den Haag maakt hier gebruik van en laat zien een niveau hoger te zijn door in een korte tijd 4 doelpunten te maken. Mazzelstars is het volledig kwijt en moet zich na de rust gaan herpakken.

Met een 1-5 achterstand begint de tweede helft. Mazzelstars staat weer sterkt, wat weer wat acties naar voren oplevert. Paulien geeft de bal aan Lizzy die de bal vervolgens weer terug geeft. Paulien kan doorlopen, maar schiet de bal helaas op de keepster. Ook Kirsten K. komt met een goede actie langs de lijn dichtbij het goal van zvv, maar kan door de verdediger de bal niet goed voor krijgen.

Het spel gaat heen en weer, maar dan is het toch Mazzelstars die het net weet te vinden. Lizzy speelt de bal naar Kirsten O. en krijgt de bal gelijk diep, neemt de bal mee en schiet, maar de bal beland op de lat. Gelukkig is daar Kirsten O. voor de rebound en kopt de bal binnen (2-5). Mazzelstars krijgt weer vertrouwen en het is wéér Kirsten K. die goed oploopt vanuit achter, speelt een speelster uit en geeft de bal diep naar Kirsten O. die de bal gelijk weer terug geeft. Vanaf Kirsten K gaat de bal naar Lizzy die vervolgens de bal breed legt op de opgelopen Paulien. Paulien schiet gelijk, maar helaas naast het goal.
Mazzelstars gaat wat meer bewegen waardoor er kansen komen. Kirsten K. houdt het overzicht en ziet Lizzy diep naar de spits lopen, met het aanwijzen weet Kirsten K precies waar de bal moet komen. Lizzy neemt aan en hoeft de bal alleen maar terug te leggen, want de goed oplopende Paulien schiet de bal heel mooi binnen (3-5).

Het is nog even spannend. Wij beseffen al snel dat vrouwen 1 van zvv Den Haag een stapje verder zijn dan ons. Door slecht meelopen van Mazzelstars en het goede tactische spel van zvv Den Haag wordt het uiteindelijk 3-7.  Vrijdag 15 november is de return in Sportcampus Zuid.

Verslag door: Lizzy van Diepen

Sorry, comments are closed for this post.

MENU