Mazzelstars Vr1 wint twee belangrijke wedstrijden op rij

Mazzelstars Vr1 wint twee belangrijke wedstrijden op rij

Waar de kans op het kampioenschap een aantal weken geleden totaal verkeken was, was er de afgelopen weken toch weer een sprankje hoop. Koploper ZVG/Cagemax heeft in de laatste weken een aantal minder goede wedstrijden gehad en punten laten liggen. Ondanks dat de verwachting is dat nieuwkomer ZVG/Cagemax de titel gaat pakken, wil Mazzelstars de laatste wedstrijden gewoon winnen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Op woensdag 20 maart speelde Mazzelstars Vr1 in Roosendaal. Na twee keer verlies was het nu aan de dames om dit goed te maken. Onder toeziend oog van een aantal spelers en de coach van ZVG, begon de wedstrijd. De eerste minuten speelde Mazzelstars niet het spelletjes zoals van tevoren bedacht door de coach. Uiteindelijk was het Marit die de 0-1 maakte doordat ze door het midden kon doorlopen en vervolgens uithaalde en de bal achter de keeper belandde. Bristol maakte kort daarna de aansluitingstreffer waardoor de stand weer gelijk was. Kirsten K. zorgde voor de 1-2. Uit een corner schoot Paulien de bal op de paal en bezorgde in de rebound de bal bij Lizzy. Met maar weinig ruimte schoot ze op de keeper die de bal in eerste instantie nog tegenhield. Daarna kon Lizzy de bal achter haar plaatsen. 1-3. Dit was ook de ruststand. De tweede helft moesten we volhouden en de druk blijven zetten. Beide teams kregen nog wat kansen, maar het was Mazzelstars dat het beslissende doelpunt maakte door een goal van Lizzy. Drie belangrijke punten en ZVG moest nog even wachten op de kampioensschaal.

Maandag 25 maart wachtte wederom een pittige wedstrijd; Barendrecht uit. De eerste wedstrijd werd nipt verloren, de tweede wedstrijd nipt gewonnen…. de kansen waren dus verdeeld. Tevens moest Vr2 gelijktijdig spelen, dus het was voor de coach een puzzel om twee teams op de been te krijgen. Uiteindelijk gingen beide teams met 6 spelers weg.

Mazzelstars kwam op voorsprong door een ping-pong doelpunt van Marit: ze kon zo doorlopen en schoot de bal hard op goal. Echter ketste de bal van de linkerpaal naar de rechterpaal en weer terug naar de linkerpaal en rolde toen langzaam over de lijn. 0-1. Binnen vijf minuten stond het weer gelijk doordat de spits van Barendrecht mooi weg draaide en de verdediging en keeper deed nakijken. Dit was tevens de ruststand. Na een peptalk van coach Martin, moest Vr1 het in de tweede helft gaan doen. Meer snelheid, meer loopacties, meer beweging en vooral doelpunten maken. Het was Mazzelstars dat met een geweldig hard schot van Kirsten K op 1-2 voorsprong kwam. En weer kort daarna was het Barendracht dat weer de gelijkmaker maakte: 2-2. Het spel werd ondertussen feller en de scheidsrechter ging hier strenger op fluiten. Hierdoor volgende vrije trap na vrije trap. Danique heeft veel ballen eruit gehaald, waardoor Barendrecht niet op voorsprong kon komen. Het was vijf minuten voor tijd wederom Kirsten K die een van haar vele mooie acties bekroonde met een doelpunt. 2-3. Deze stand moest vastgehouden worden en de dames waren ervan overtuigd dat het ging lukken. Twee minuten voor tijd was het Lizzy die vanuit haar ooghoek Paulien zag staan en vanuit de draai haar kon bereiken. Met een beetje mazzel maakte Paulien de 2-4: de keeper kwam uit nadat Lizzy de bal naar Paulien had geschoten, keeper raakte bal en liet los, Paulien schoot, keeper liet weer los en uiteindelijk glijdend werd de bal in het goal geschoten ofwel rolde de bal tergend langzaam het goal in.
Een mooie overwinning waarin de dames hebben laten zien wat doorzettingsvermogen is.

Zes punten zijn binnen. Volgende week vrijdag, 5 april, speelt Mazzelstars Vr1 tegen HBSS.

Verslag door: Paulien

Sorry, comments are closed for this post.

MENU