Mazzelstars Vr1 wint in spannende derby van ZVV Den Haag

Mazzelstars Vr1 wint in spannende derby van ZVV Den Haag

Vrijdag 25 januari was het tijd voor de derde wedstrijd tegen ZVV Den Haag. Daar Mazzelstars Vr1 maar met negen teams in een poule zit, spelen de dames een anderhalve competitie: drie keer tegen elk team.

Onder leiding van het trainersduo Martin Oosterveen en Ben Friggen begon de wedstrijd iets later dan gepland, omdat het de Zoetermeerse dames onderweg niet meezat; file op de snelweg, drukte in Den Haag, een aanrijding, aan de verkeerde kant van de sportcampus staan. Gelukkig konden de dames om 18.45 uur de kleedkamer om daar al een wedstrijdje te doen wie als eerste aangekleed zou zijn. De spirit zat er dus goed in. Na het praatje van de trainer, konden de dames aan de warming-up beginnen. Een korte versie dit keer, maar de dames hadden er zin in.

Doordat de Mazzelstars damesselectie zo goed als de rest van het seizoen niet meer over de drie keepers kan beschikken, was reservekeeper Nicole van den Berg weer bereid om onder de lat plaats te nemen. Daar is zijn de dames en het trainersduo erg blij mee.

Binnen vijf minuten na het fluitsignaal raakte Lizzy geblesseerd doordat ze een bal wilde blokkeren, maar helaas klapte haar enkel dubbel. Helaas kon zij de wedstrijd niet meer hervatten en moest noodgedwongen bij de rest van de manke spelers van Mazzelstars plaatsnemen. Een aantal minuten later kwam Tansu het veld in en de eerste bal die ze aangespeeld kreeg door Marit (een mooie diepe bal) was meteen raak. En hoe? Uit lucht aangenomen en direct achter de keeper plaatsen. Een aantal minuten later kon Tansu de 0-2 binnenschieten na een pass van Kirsten K. Paulien had de 0-3 op haar slof door, maar kon gekeerd worden door de keeper van Den Haag. Gelukkig was het Kirsten v. O. die in een goede positie stond voor de rebound en kon de bal zo het goal inschieten: 0-3.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud, toen Den Haag de 1-3 kon scoren uit een corner. Den Haag kreeg steeds meer kansen en Mazzelstars was even abuis van wat er allemaal gebeurde. Niet kort daarna kon Den Haag de aansluitingstreffer scoren: 2-3. Nu moest Mazzelstars uitkijken, want twee weken geleden kroop Den Haag ook langs Mazzelstars in de slotfase. Mazzelstars kreeg nog wel wat kansen door meer druk te zetten, maar alsof het weer zo moest zijn…. Den Haag maakte de gelijkmaker. En daarna was het gelukkig het goede keeperswerk van Nicole dat Den Haag in de weg stond om de winst te pakken. Gelukkig maar, want vlak voor tijd was het Kirsten v. O die Tansu kon bereiken en de 3-4 scoorde. Punten in de pocket! Punten die hard nodig zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s zijn van Alex Pronk, Haaglandenvoetbal.nl
(op Haaglandenvoetbal.nl is ook nog een verslag te lezen)

Vrijdag 1 februari om 19.00 uur speelt Mazzelstars Vr1 tegen NOC Kralingen in sporthal De Veur (Zoetermeer). Tot dan!

Groet, verslaggever

Sorry, comments are closed for this post.

MENU