Mazzelstars Vr1 speelt weergaloos in derby

Mazzelstars Vr1 speelt weergaloos in derby

Maandag 9 april – Vanavond staat de derby Mazzelstars – ZVV Den Haag op het programma in de Oosterpoort, Zoetermeer. Even wennen, want het is niet de vaste thuishal. Gelukkig zijn er veel supporters die hoog vanaf de tribune aanmoedigen. De uitwedstrijd werd nipt verloren, maar er moet gezegd worden dat Den Haag wel de betere tegenstander was die avond. De dames zijn erg gemotiveerd om ervoor te zorgen dat ZVV Den Haag de vooraf gestelde magische grens van 200 doelpunten niet zal bereiken (er moeten dan 11 doelpunten gemaakt worden door Den Haag) en de eerste punten te snoepen van de kersverse kampioen.

Onder leiding van een KNVB-scheids begint de wedstrijd iets vroeger dan 21.00 uur. Mazzelstars begint erg sterk en zet de verdediging goed neer. Helaas is het toch Den Haag dat de 0-1 maakt. Mazzelstars is niet van slag en het is invalster Iris die de 1-1 op het scorebord zet. En drie minuten later krijgt Iris het weer op haar heupen en zet Mazzelstars op een verdiende 2-1 voorsprong. Het spel gaat heen en weer, maar toch is het Mazzelstars die de meeste kansen creëert met mooi combinatiespel. Het is een genot om naar de wedstrijd te kijken. Lindsay moet ook een aantal keer in actie komen om schoten van Den Haag te weren. Op slag van rust maakt Tansu nog even de 3-1.

De tweede helft start met een feller Den Haag. Ze moeten nu wel in actie komen om ervoor te zorgen dat ze weer dichterbij Mazzelstars kruipen. Meer afstandsschoten volgen, meer fellere duels volgen. Uiteindelijk is het dan toch weer de sterspeelster van Den Haag die de 3-2 maakt. Het duurt alleen niet heel lang voordat Lizzy de bal hard in het goal schiet en het een minuut later alweer 4-2 staat. Den haag heeft toch weer een antwoord en maakt de 4-3 en zelfs de 4-4. Helaas zijn deze twee doelpunten wel discutabel; het wordt de keepster fysiek wel erg lastig gemaakt om haar goals te verdedigen. En dat terwijl een keeper toch beschermd moet worden. Nu weten we dat een scheidsrechter ook een mens is en niet alles kan zien, maar dit waren twee duidelijke overtredingen waar de scheids toch echt voor moet fluiten. Desalniettemin moet Mazzelstars verder en laat zien dat het kan voetballen, want Lizzy maakt 3 minuten voor tijd de 5-4. Zal dit eindstand zijn? Helaas niet, de speelster van Den Haag die al vier goals heeft gemaakt, brengt één minuut voor tijd toch de stand op gelijke hoogte. Eindstand 5-5.

De overwinning was binnen handbereik en het voelt misschien een beetje als verliezen. Desalniettemin is het ook een overwinning, want de dames hebben een punt gepakt tegen kersverse kampioen ZVV Den Haag dat volgend jaar zal uitkomen in de Eredivisie. Daarnaast is Mazzelstars het eerste team dat punten pakt (en niet snoept) van Den Haag. Een mooie prestatie, want Den Haag heeft tot nu toe alles gewonnen en een doelsaldo waar je U tegen mag zeggen in de hoofdklasse!

Mazzelstars stijgt door deze overwinning naar de vierde plaats (niet meer een gedeelde vierde plek) en heeft nog een wedstrijd te spelen. Bij winst op Bristol volgende week woensdag kan Mazzelstars nog een plek stijgen, maar dan moet Pernis wel verliezen van Barendrecht.

Verslag door: Verslaggever

Sorry, comments are closed for this post.

MENU