Mazzelstars Dames 2 pakt nipte overwinning tegen Victoria’04

Mazzelstars Dames 2 pakt nipte overwinning tegen Victoria’04

Mazzelstars Dames 2 pakt nipte overwinning tegen Victoria’04

Na de 9-1 overwinning in de bekerwedstrijd tegen Berkel, stond nu de 1e competitiewedstrijd op het programma. De competitiewedstrijd tegen Victoria’04.
Veel meiden kende het team niet, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Voor onze nieuwe aanwinst Lydia was het een spannende avond, want zij mocht vanavond haar eerste officiële minuten maken in de competitie. Ook een leuk moment voor Kirsten, zij mocht na weken blessureleed weer haar rentree maken.
Het was inmiddels tijd om te gaan starten met deze 1e competitiewedstrijd van het seizoen. De meiden begonnen rustig aan de wedstrijd en wilde even kijken wat de tegenstander ging doen. De meiden van Victoria’04 probeerde druk te zetten, maar daar voetbalde Mazzelstars rustig onderuit en dit resulteerde in de 1e kans.
Dit was al heel snel een mooie aanval van de dames, maar helaas nog geen doelpunt.
Al heel snel na de kans van Mazzelstars kwamen de dames van Victoria’04 eruit.
Deze meiden lieten zien dat ook zij kunnen voetballen.
Door even een kleine miscommunicatie in de verdediging bij Mazzelstars stond één van de meiden van Victoria’04 helemaal vrij achter de verdediging en kon zo vrij afronden.
Het stond 1-0 voor Victoria’04.
De meiden van Mazzelstars wilde de 1e competitiewedstrijd natuurlijk niet verliezen en al helemaal niet in eigen huis. De dames probeerde de druk wat op te voeren en overal bovenop te zitten, maar helaas kwamen de dames van Victoria’04 op een 2-0 voorsprong door een mooi afstandsschot van de verdedigster.
Door deze 0-2 achterstand leek er nu echt een knop om te gaan bij de dames.
De dames bouwde rustig op van achteruit en dit leidde weer tot een prachtige aanval die heerlijk werd afgerond door Daniëlla.
Vlak voor rust werd het 1-2 voor Mazzelstars.
Met nog een paar minuten op de klok voor de rust, wilde de dames nog even vol gaan voor de gelijkmaker. De dames van Mazzelstars hadden al een aantal kansen gehad die op de paal waren gegaan, dus de gelijkmaker hing in de lucht. Mazzelstars zette nog één keer aan voor die belangrijke gelijkmaker. Jessie pikte de bal op , passeerde haar directe tegenstander en schiet heerlijk de gelijkmaker binnen. Net voor rust wordt het 2-2 voor de dames van Mazzelstars.
In de rust werden de dames even toegesproken door de nieuwe trainer “Manuël”, die sinds dit seizoen actief is als trainer/coach van dames 2. De dames kregen te horen dat er hele goede spelsituaties zijn ontstaan, maar dat er sneller moet worden omgeschakeld en beter moet worden gecommuniceerd. Deze punten waren erg duidelijk en de meiden wilde natuurlijk hun 1e competitiewedstrijd winnen.
De 2e helft was van start gegaan, maar door een klein foutje tikte de meiden van Victoria’04 de aanval mooi uit en stonden de dames van Mazzelstars 2-3 achter.
Ook hierna weer een fout bij het omschakelen en de 2-4 was een feit.

Nu was het toch wel even nagelbijten want de dames wisten dat hier meer in zat dan een nederlaag.
Gelukkig hierna een goede actie van Sibel die daardoor de 3-4 binnenschoot.

Gelukkig bouwde de dames van achteruit weer rustig aan een volgende aanval.
Sibel kreeg de bal op rechts, draait naar binnen en speelt de bal naar onze nieuwe aanwinst Lydia. Lydia tikt de bal door naar links waar Joëlle helemaal vrij stond en zij kan de 4-4 binnen tikken. Met nog een paar minuten te gaan, was het zeker niet onmogelijk om te winnen. De dames zette hoog druk, veroverde weer de bal en konden zo zelf nog één keer in de aanval. Na een mooie combinatie tussen Jessie en Daniëlla , schoot Daniëlla via de binnenkant paal de 5-4 binnen. Nog 2 minuten te spelen en een 5-4 voorsprong. De dames van Victoria’04 wilde nog voor de 5-5 gaan, maar door sterk verdedigend werk van kim en goed keeperswerk van Nicole sloten de meiden de wedstrijd af met een 5-4 winst.
Na een zwaarbevochten overwinning staat de dames aankomende woensdag alweer de volgende competitiewedstrijd te wachten. Deze wedstrijd wordt gespeeld in en tegen Berkel. Komen jullie ons woensdag weer aanmoedigen in de Vermeulen Sporthal in Berkel?

Verslag door: Joëlle

Sorry, comments are closed for this post.

MENU