Knallen in Groningen. Zoetermeerse dames laten zien wat zij waard zijn in de eredivisie

Knallen in Groningen. Zoetermeerse dames laten zien wat zij waard zijn in de eredivisie

Voor onze stadse dames stond afgelopen vrijdag de derde eredivisie bekerwedstrijd op het programma. Drs. Vijfje uit Groningen was de tegenstandster. Na twee verliespartijen tegen streekgenoot ZVV Den Haag waren de Zoetermeersen dan ook erg gebrand op een overwinning.
Na de nodige file stress werd om 20.30 uur afgetrapt. In de eredivisie word gespeeld met zuivere speeltijd. Zo duurt een eerste helft van 20 minuten met gemak 45 minuten. De tijden in dit verslag komen dus overeen met stopgezette tijden. Houdt dit in uw achterhoofd.
Mazzelstars startte lekker fel aan de eerste helft. Via een mooie actie van Sibel was de opdracht (winnen!) meteen duidelijk. De actie strandde helaas met een rollertje. Het spel was aan Mazzelstars en pas na drie minuten moest Danique aan de bak. Zij keerde een schot van Drs. Vijfje tot corner.
Flink veel uitbraken en onderscheppingen verder had Mazzelstars duidelijk de overhand. In de achtste minuut onderschepte Lizzy wederom de bal en kon zij uitbreken. Kirsten van Oosterzee liep goed mee en verschalkte de Groningse keepster met een lage schuiver! 0-1!
De coach van Drs. Vijfje vroeg meten een Time-out aan. Dit resulteerde in een iets scherper Vijfje maar na een paar halve schoten trok Mazzelstars weer de wedstrijd naar zich toe. Des te verrassender was het tegendoelpunt in de vijftiende minuut. Een moment van onoplettendheid en via een bekeken voorzet kon Danique gepasseerd worden. Hierna leek de ervaring van de thuisploeg doorslag te geven maar het Zoetermeerse engeltje was op Danique haar paal gaan zitten.
Na een time-out van Martin bleef het Drs. Vijfje die de overhand leek te gaan krijgen. In de zestiende minuut werd een lage voorzet gegeven maar Danique stond op de goede plek. Helaas ging de Groningse spits vrij onbesuisd te actie aan. Danique kreeg een been/voet vol in haar buik, tegen haar knie en op haar hoofd. Na een paar minuten was duidelijk dat zij helaas niet meer verder kon. Nicole nam haar plek in. Deze actie leek Mazzelstars wakker te schudden. Een mooie combinatie van Marieke op Lizzy op Pau was aan het einde net iets te hard.
Na fabelachtig verdedigingswerk van Paulien en Kirsten Kok kon Lizzy in de laatste minuut uitbreken. Zij wist wederom Kirsten van Oosterzee te vinden en de 1-2 werd opgeschreven. In de laatste seconde kon de Groningse keepster nog net een schot van Kirsten Kok pareren.
Met vertrouwen werd de rust ingegaan.
De eerste paar minuten na rust werd het duidelijk dat Drs. Vijfje al jarenlang in de eredivisie speelt. Zij combineerden veel meer en het baltempo was veel hoger. Niet heel verrassend dat in de tweede minuut het tegendoelpunt viel. 2-2
Maar Mazzelstars hield stand. Met het nodige kunst en vliegwerk van iedereen werd voor elkaar gestreden. Nicole had een stuk of vijf knappe reddingen en langzaam kwamen er weer wat uitbraken voor de Zoetermeerse dames. In de dertiende minuut was het Sibel die de bal onderschepte en hem op knappe wijze laag over de grond in het doel knalde! 2-3! Er hing iets in de lucht en de meegereisde Zoetermeerse supporters lieten van zich horen.
In de veertiende minuut zag Paulien dat Sibel aanspeelbaar was. Sibels schot werd gepareerd maar daar was de grandioos spelende Kirsten Kok. Zij aarzelde geen moment en knalde van een meter of 20 de bal onhoudbaar in het goal. 2-4!
In de laatste minuut werd het nog even spannend toen via een gek moment zomaar de 3-4 op het bord belandde. Maar door teamspirit en heel hard werken kon om 22.15 heel hard gejuicht worden! De drie punten gingen (terecht) mee naar Zoetermeer. Het clublied werd ingezet en het bleef nog lang onrustig in Groningen!

Verslag door: Margot

Sorry, comments are closed for this post.

MENU