Heren 6 krijgt bijnaam La Máquina Roja na winst op nummer 1

Heren 6 krijgt bijnaam La Máquina Roja na winst op nummer 1

Na de reeks overwinningen van heren 6, wachtte in de maand februari een zwaar programma.Nadat de maand goed begon met een 7-4 overwinning tegen nr.3 ADS1, moest er een week later tegen nr.4 Semper Altius gespeeld worden. Op de speeldag zelf bleek dat er meerdere spelers niet fit waren en we mensen te kort hadden.Dankzij een goede samenwerking met heren 5, waren er 2 spelers van het 5e bereid om met ons mee te doen in deze belangrijke wedstrijd. Al snel bleek dat wij in een paar maanden tijd enorm zijn gegroeid als team en waar er eerder dit seizoen met pijn en moeite nog met 5-5 werd gelijk gespeeld tegen deze tegenstander (na een 5-1 achterstand), werd vanavond Semper 6 van de mat gespeeld. Met een 8-1 overwinning voor heren 6 bleek het verschil enorm te zijn met toen en nu. Wederom 3 belangrijke punten voor heren 6. Heren 5: bedankt voor de goede samenwerking!

Vrijdag 19 februari speelden we uit in sporthal Hoge Veld in Den Haag tegen de nr.1 Stanga 6, die pas 1x verloren hadden in dit seizoen en de minste tegendoelpunten hadden in de competitie.Aangekomen bleek dat we een voorwedstrijd speelden van Eredivisiewedstrijd ZVV Den Haag – Groene Ster. Onze wedstrijd stond dus onder leiding van een KNVB scheids, mr. Guergouri. Vanaf de aftrap bleek dat deze tegenstander wel kon voetballen, maar echt veel creëren deden ze niet en kansjes kwamen er wel voor ons. Ook bleek dat de wedstrijd strak werd geleid door de scheids, die niets tolereerde. Na een 1-0 voorsprong kwamen we snel op 1-1 en 2-1 achterstand, maar dit zetten we weer om naar een 2-3 voorsprong. Met 3-3 gingen we de rust in. Na rust bleek dat heren 6, met de volstromende tribunes voor de eredivisie wedstrijd, steeds sterker en sterker werd en de overhand in de wedstrijd begon te krijgen…3-4, 3-5! Irritatie en frustratie begon er bij de tegenstander in te sluipen, naarmate de wedstrijd vorderde: harde overtredingen, commentaar op de leiding, onsportief gedrag.
Dit leidde in een gele kaart voor de tegenstander, maar deze man-meer situatie konden we niet van profiteren. De tegenstander kwam hierna terug naar 4-5, maar door veerkrachtig konden we weer uitlopen naar 4-6.

De wedstrijd werd grimmiger en grimmiger…met een rode kaart tot gevolg voor de tegenstander…en geel…en nog een rode kaart!
Commentaar op de leiding, harde overtredingen en duw en trek werk terwijl de bal er niet was, de tegenstander was het spoor compleet bijster.In deze 2-man-meer situatie scoorden we de 4-7 en was de wedstrijd gespeeld! Met nog wat gele kaarten bij de tegenstander vonden we het wel best en tikten de wedstrijd uit. 4-7 winst op de nummer 1! .Vanaf de volgestroomde tribunes werd er gesproken van La Máquina Roja…de rode machine, zo bleek na de wedstrijd toen we werden aangesproken door diverse toeschouwers, die eigenlijk kwamen voor de eredivisiewedstrijd! Heren 6 had blijkbaar een goede indruk gemaakt op de vele supporters en voor de club Mazzelstars een positief visitekaartje afgegeven!

Maandag 22 februari wacht in de Oosterpoort de nummer 2, ZVV Den Haag 12, wederom een kampioenskandidaat die de 1e plek kunnen overnemen na het verlies van Stanga tegen ons.Een zware wedstrijd dus voor heren 6.Aftrap 20:00 uur.Lukt het “la máquina roja” weer om te verrassen?

Verslag door: Wilbert

Sorry, comments are closed for this post.

MENU