Heren 6 in een vrije val

Heren 6 in een vrije val

Zoals eerder gezegd was de maand februari erop of eronder voor heren 6. Na een wekenlange zege reeks en een opmars in de stand (van 12e naar 3e) wachtte deze maand de gehele top 4 als tegenstander. Waar goed begonnen werd tegen nr.4 Semper Altius 6 (8-1 winst) en nr.1 Stanga 6 (4-7 winst) moest nu worden afgerekend met nr.2 zvv Den Haag 12, die 2e stonden met 1 wedstrijd minder dan nr.1 Stanga 6.

Voor Den Haag 12 was het dus een alles of niets wedstrijd tegen ons, doordat zij bij winst de koppositie konden overnemen omdat wij een paar dagen ervoor van de nr.1 hadden gewonnen. Al snel bleek dat de bezoekers er echt alles voor over hadden om de 3 punten mee te kunnen nemen: ze hadden 2 selectiespelers bij zich van hun 1e elftal!?!?(die eredivisie spelen). Tot de rust konden we het nog aardig dichthouden en was de stand nog 3-3…maar na rust konden we het niet meer dichthouden en verloren we de grip en werd er uiteindelijk met 4-8 verloren…(dat je zo kampioen wilt worden, door 2 eredivisie spelers mee te laten doen in de 5e klasse, beetje jammer).

Een week later wachtte de uitwedstrijd tegen Loosduinen 1, deze nummer 8 zorgt wel eens voor verrassingen als ze hun dag hebben, dus we waren gewaarschuwd. Er werd sterk gestart door heren 6: 1-4 voor met rust…1-5 voor kort na rust…maar toen ging het mis…Iedereen wilde gaan scoren, iedereen dacht aan dikke cijfers als eindstand. Maar door slim positiespel, een snelle omschakeling van Loosduinen en een aantal mooie afstandschoten stonden we ineens gelijk: 5-5! De paniek sloeg toe in het team en er werd alles-op-alles gespeeld om de 3 punten alsnog te gaan pakken. Door het alles-of-niets spelletje was er bij balverlies een vrije doorgang voor Loosduinen: die nog een paar keer met 2 man alleen op de keeper af konden gaan: eindstand 7-5 verlies.

Wakker geschud door ons domme spel, moest er thuis worden gespeeld tegen HBS 2…de nr.10. Vandaag hadden we veel afwezigen door blessures en ziekte en werd er te makkelijk gedacht door heren 6 over de tegenstander van vandaag. Al snel bleek dat HBS2 zich niet zo makkelijk gewonnen gaf en eigenlijk de betere ploeg was. De aanwezige spelers van onze kant hadden hun dag niet en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt, die direct werden afgestraft door HBS2 met een doelpunt.
Heel deze wedstrijd werd er achter de feiten aangelopen door heren 6 en dit resulteerde in de grootste competitienederlaag dit seizoen(meeste tegengoals): met maar liefst 7-12 werd er verloren.

Na 3 nederlagen op rij is heren 6 in een vrije val geraakt. Na een mogelijke 3e positie als eindstand in de competitie, moet er nu geknokt worden voor een eindpositie op plek 5, 6 of 7. Kan heren 6 zich weer herpakken en de resterende potjes in de competitie nog winnend afsluiten? Volgende test is uit bij zvv Den Haag 15, hier zal heren 6 zich weer moeten gaan herpakken om dit seizoen positief af te kunnen gaan sluiten.

Verslag door: Wilbert

Sorry, comments are closed for this post.

MENU