Heren 6 eindigt op 6

Heren 6 eindigt op 6

Na 3 verloren wedstrijden op rij, waarvan 2 onnodig, werd het weer eens tijd om wat te gaan winnen!

ZVV DEN HAAG 15:
Voorafgaand aan de wedstrijd uit bij ZVV Den Haag 15 werden de koppen bij elkaar gestoken en kwam eruit dat we de laatste weken ondermaats hadden gepresteerd en de punten werden weg gegeven. Dit moest vandaag worden recht gezet. Geconcentreerd speelden we deze wedstrijd simpel uit met een 3-9 overwinning.

WATERINGSE VELD GONA 4:
Na de goede overwinning van de week ervoor, moesten we nu thuis tegen de nummer 3. Tegen deze tegenstander hadden eerder dit seizoen misschien wel onze beste wedstrijd gespeeld, een 5-10 overwinning. We wisten dat het nu een andere wedstrijd zou worden als toen. De tegenstander onderschatte ons de vorige keer en werd verrast door ons wat resulteerde in een grote nederlaag voor ze. Nu in de return speelde GONA inderdaad voorzichtiger met meer man achterin en dat bleek voor ons lastig om doorheen te komen. In een gelijkopgaande wedstrijd wisten wij toch telkens uit te lopen met 1 goal verschil. Dit gaf een 6-5 overwinning voor Heren 6 als resultaat! Het geloof en vertrouwen was weer terug bij Heren 6.

VCS3:
Na 2 goede overwinningen moesten we uit naar VCS3.  Dit team had spelers te kort en werd aangevuld met 3 man uit VCS2, nummer laatst in de 3e klasse. Spelers die op een hoger niveau speelden, maar hopelijk met weinig vertrouwen door de vele nederlagen in de 3e klasse. De beginfase was rommelig  al snel bleek dat we een tandje hoger moesten spelen om eventueel weer te kunnen gaan winnen. Met rust stond het dan ook maar 2-3 voor ons tegen het laag geklasseerde VCS3. Na rust werd het een ander verhaal. Heren 6 speelde gedisciplineerd en hield het simpel, kansen kwamen vanzelf en de stand werd uitgebreid tot een 4-7 overwinning!

RKAVV 6:
Uit naar de nummer laatst in de competitie. Eerder hadden we al tegen dit team gespeeld en dat bleek toen een goed voetballende ploeg te zijn, maar wat maar niet wist te winnen. Vandaag waren wij in een mindere vorm dan de afgelopen weken, dus het werd een moeilijke wedstrijd. Toch werd er geen enkele keer tegen een achterstand aangekeken, maar ook weer niet verder uitgelopen. Hierdoor bleef het tot de laatste minuut spannend, maar deed heren 6 wat het moest doen: winnen. Met een 5-7 overwinning ging heren 6 met de 3 punten naar huis.

TUTOR 9:
De laatste wedstrijd van het seizoen, 18 april thuis. Na deze wedstrijd een zomerstop van bijna 5 maanden. Iedereen was aanwezig en iedereen gretig voor een afsluiting van het seizoen met een overwinning. Het vertrouwen was groot na een reeks van 4 overwinningen op rij dus heren 6 startte vol op de aanval. Tutor bleek hier tactisch simpel op in te spelen door met 4 man rondom hun doelgebied te gaan staan en verdedigen. Wij konden er hierdoor niet doorheen komen en alleen schieten vanuit de 2e linie. We lieten ons uit de tent lokken en met 4 man van ons drukkend op de helft van de tegenstander, kwamen zij er bij balverlies van ons ineens met 2-3 man vliegensvlug uit: 0-1, 0-2, 0-3! Heren 6 werd simpel uitgecounterd! We konden zelf nog wel wat scoren, maar Tutor was veel slimmer: ze lieten ons telkens maar spelen en met hun muur van 4 man voor de goal was er geen doorkomen aan. En bij balverlies van ons…juist, snel eruit met 2-3 man en counteren. Heren 6 had 70% (ongevaarlijk) balbezit en Tutor liet ons spelen en lokte ons telkens de tent uit en gaf ons een lesje intelligent voetbal! Heren 6 kon niets en verloor met 5-7 van een slim en intelligent spelend Tutor 9.

Nu wat weken later en meer scores verwerkt, blijkt dat heren 6 als 6e geëindigd is.
Aan de ene kant een nette prestatie voor een nieuw team, in het eerste seizoen.
Aan de andere kant had er ook een plek 2-3 in kunnen zitten gezien een aantal onnodige nederlagen waarin we beter waren, maar dom speelden. Dit blijkt ook uit ons doelsaldo 156 goals gescoord, maar ook 130 goals weg gegeven! Dit is veelste veel als je hoger wilt eindigen. Heren 6 kijkt terug op een leuk eerste seizoen en weet waar het verbeterpunt ligt voor volgend seizoen: betere communicatie/taak uitvoeren en zorgen dat er veel minder goals worden weg gegeven. Op naar seizoen 2016/2017 en misschien wel een kampioenschap 5e klasse, Heren 6 gaat er ieder geval voor!

Verslag door: Wilbert

Sorry, comments are closed for this post.

MENU