Heren 3 door in de beker

Heren 3 door in de beker

Direct na de feestdagen mocht Heren 3 alweer aan de bak voor de beker, dit keer in Bleiswijk tegen Rijneveen 1. Heren 3 heeft haar zinnen gezet op minstens één prijs dit seizoen en gezien de achterstand in de competitie is de beker de snelste weg naar dat doel. Helaas moesten we het zonder de broers de Jager doen, zij bleven ziek in Zoetermeer / Leiden achter.

De wedstrijd begon goed. Rijneveen gaf ons ruimte om te combineren en al snel leverde dat een doelpunt van Michel op. Hierna bleven wij het meeste balbezit houden, maar we konden dit niet omzetten in extra doelpunten. Uiteindelijk was het Bart die op aangeven van Michel de score uitbreidde naar 2-0. Diezelfde Bart zorgde ook voor de aansluitingstreffer van Rijneveen door een schot van richting te veranderen waardoor die in het doel belandde. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft werd een stuk lastiger. Rijneveen ging hoog druk zetten en ons tempo lag te laag om daar goed onderuit te voetballen. Toen ze ook nog doelpunten ging maken, waren we pas echt in de problemen. Al snel keken we tegen een 4-2 achterstand aan met nog 12 minuten te spelen.

In plaats van de zaak dicht te gooien, bleven ze aanvallen. Hierdoor kregen wij de kans om de via counters alsnog dichterbij te komen. Eerst was het Bart die op aangeven van Duncan de 4-3 maakte.

Nu was het zaak zelf hoog druk te zetten. Minimaal een penalty serie er uit slepen of misschien zelfs winnen. Rijneveen had het duidelijk lastig en kwam niet meer van de eigen helft af.

Een schot van Michel wat naast zou gaan werd door Duncan bij de tweede paal binnen getikt. Eindelijk de gelijkmaker na een aantal gemiste kansen en goede reddingen van de keeper van Rijneveen. Aan de andere kant was ook Tjalling belangrijk met een goede redding één op één met een aanvaller van RIjneveen.

Hierna hinkten we voor de laatste 4 minuten op twee gedachten. Vol door gaan met druk zetten of een beetje inzakken. Hierdoor kwam ook Rijneveen weer een beetje aan voetballen toe. Met nog een minuut te gaan kon Bert de bal onderscheppen en alleen door richting doel. Een hard, laag schot ging onder de keeper door en de winnende zat er in.

In de laatste minuut bal met Marcel in het hoekje om tijd te winnen en de overwinning was binnen. Lastige pot, maar uiteindelijk toch weer een ronde verder.

Doelpunten:

0-1: Michel (assist Bart)
0-2: Bart (assist Michel)
4-3: Bart (assist Duncan)
4-4: Duncan (assist Michel)
4-5: Robert (geen assist)

Verslag door: Tjalling

Sorry, comments are closed for this post.

MENU