Heren 2 in competitie

Heren 2 in competitie

Vrijdagavond mocht Heren 2 in de vertrouwde Veur aan de competitie beginnen. Met een slechte smaak van de vorige wedstrijd nog in de mond (ondanks toch door bekeren) wilden we de competitie beter beginnen. Dit zou dan wel zonder Bert en Jacob moeten.

In de eerste helft was er van de goede bedoelingen weinig te merken. Het spel was traag met te weinig beweging en te weinig fantasie. De ervaren spelers van RKDEO bleven gemakkelijk op de been en konden uitlopen naar een 0-2 voorsprong. Dat Daan een rebound nodig had om te scoren vatte de eerste helft voor Heren 2 wel samen, weinig uitgespeelde kansen doordat de echte wil om te winnen nog een beetje op zich liet wachten.

Met een 1-3 ruststand moest dat in de tweede helft dus beter. Daar leek het in eerste instantie niet op. Vrij snel kwam RKDEO op een 1-4 voorsprong, het signaal dat het roer om moest. Duncan begon zich actiever met het spel en de coaching te bemoeien en het hoog druk zetten had meteen resultaat. Marcel veroverde de bal, kon door richting doel en schoof laag de bal binnen voor 2-4.

Heren 2 bleef druk zetten en Duncan wist wederom van foutjes te profiteren en tekende voor 3-4. Alles was nog mogelijk. Hoog druk zetten betekent wel opletten in de omschakeling, voor elkaar gaten dicht lopen en gefocussed blijven. Dit ging een paar keer mis en één keer had Tjalling geen antwoord en maakte RKDEO de 3-5. Met nog 8 minuten te gaan zette Heren 2 vol aan wat uiteindelijk nog tot een doelpunt van Duncan leidde. Kansen creeerden we vervolgens genoeg, maar of de paal of een voet / been lag steeds in de weg.

Op basis van de tweede helft positief, dit moeten we meenemen naar de rest van de competitie.

Doelpunten:

1-2: Daan (geen assist)
2-4: Marcel (geen assist)
3-4: Duncan (geen assist)
4-5: Duncan (geen assist)

Verslag door: Tjalling

Sorry, comments are closed for this post.

MENU