Gladiolus Game: 10-10

Gladiolus Game: 10-10

Vandaag een echte “gladiolus game”. Een donderpreek van Rinus bleef achterwege maar zijn dwingende blik sprak boekdelen. Het moest gaan gebeuren. De eerste punten in 2015 wachtte met smart op ons.

Met onze Oostenrijkse loodgieter en onze kale Chinese scout terug bij het team, hadden we een zware delegatie aan de aftrap. We vlogen uit de startblokken en eindelijk hadden we ook eens wat geluk. Met mooie combinaties en een ijzeren discipline gingen we rusten met een voorsprong. Dat voelde wat onwennig en een enkeling opperde al om aan het doelsaldo te gaan werken. Dat was iets te optimistisch.

De tweede helft begon ouderwets. Passen kwamen niet aan en er werd laks verdedigd. De voorsprong verdween en het werd een echte wedstrijd. Wij herpakte ons en lieten ons eindelijk niet naar de slachtbank leiden. Met pech kwamen we toch vlak voor tijd via een klutsgoal achter. Het voelde weer even vertrouwd. Gelukkig kreeg onze talentvolle Loodgieter het nog even op zijn soepele heupen en tikte hij de gelijkmaker in. Eindstand 10-10. Bij vlagen was er combinatievoetbal te zien, dat het beste te typeren is als een mix van de hollandsche school en Duitse mentaliteit. De toeschouwers hebben genoten, dus dat belooft wat voor de volgende wedstrijden. Dit smaakt naar meer!

Verslag door: Jack de Klerk

Sorry, comments are closed for this post.

MENU