Fata Morgana

Fata Morgana

De hele nacht sliep ik door. Ik hoefde er geen een keer uit om te plassen. Een mooie nacht met levendige dromen over volle stadions, wereldgoals en groupies na afloop. Ik werd wakker zonder hoofdpijn en zonder spierpijn. In de spiegel zag ik dat mijn gezicht er anders uitzag. Uitgerust. Voldaan. Onderbroek schoon. Geen druppel. Scheelt weer een schone nieuwe. Onder het genot van een kop koffie begon het door te dringen. Wij hebben gisteren gewonnen met zaalvoetbal! Ik stikte van het lachen bijna in mijn koffie. De rimpels schoten in mijn voorhoofd. Hier hebben wij maanden naar toegewerkt. Na verloren wedstijden lang blijven hangen, napraten en elkaar de waarheid vertellen. Nieuwe tactieken zijn ontwikkeld en er zijn op vrijdagavonden vele offers gebracht. Alles voor het hogere doel: punten!

De 1e helft begon traditioneel. Wij speelde tegen grijze dikbuiken van gemiddeld 40+ en het was ouderwets rommelig. Wel schoten op doel maar met het rendement van een spaarrekening. De dikbuiken kwamen er een paar keer uit en wisten 3x te scoren. Grover was duidelijk nog niet wakker. Maandagavond wedstrijden zijn ook niet echt zijn ding. Met malende kaken staat hij wel op doel maar in gedachten staat hij nog na te spacen van het weekend. Zijn handen bewegen wel maar niet ritmisch en al helemaal niet richting de bal. Zijn benen zover uit elkaar dat er een ponypaard tussen past. Of een zaalvoetbal.

In de rust werd er weinig gezegd. Smooth Stef wist wel de juiste snaar te raken door onbeperkt bier te beloven als wij alsnog zouden winnen. Tinus begon te schuimbekken en kon niet wachten om weer te beginnen. Hij zag al een muur van gratis halve liters bier op de bar staan. In gedachte sprint hij er naar toe, dan kan het wel, en pakt er 1 stevig vast met 2 handen. Ondertussen met zijn benen iedereen wegschoppen die maar in de buurt komt van de andere halve liters. “Dit is mijn bier”. Het leek de coach beter om Tinus op de bank te laten beginnen en dat bleek een gouden zet. Met oogstrelend en snel combinatiespel stond het binnen 2 minuten 3-3. De dikbuiken waren kapot gespeeld en hun darmen bungelde over de vloer. Tinus mocht erin en dat bleek toch wel de genade klap. Hij maakte 4-3 en daarna was het verzet definitief gebroken. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en de 3 punten waren dik verdiend.

Tinus holde na het douchen naar de bar. De bar was leeg. Een fata morgana. Stef je kunt zo de politiek in! Maar het resultaat is fantastisch. Nog een paar keer en we worden dit jaar gewoon een-na-laatste.

PS
Romeo bedankt voor het meespelen! Het zou ook kunnen dat alles hier boven onzin is en de overwinning puur en alleen aan jou is te danken.

Verslag door: Jack

Sorry, comments are closed for this post.

MENU