Maatregelen en richtlijnen omtrent corona

Versie 1 oktober 2020

 

In verband met de huidige omstandigheden is het noodzakelijk dat we ons vanuit de club houden aan enkele richtlijnen en regels.


Voor & na de wedstrijd

 • Dringend advies is om omgekleed naar de wedstrijden (thuis en uit) te gaan, en thuis te douchen. De 1,5 meter afstand kan veelal niet worden gehouden in kleedkamers, en in sommige gevallen zullen kleedkamers helemaal gesloten zijn.
 • In het kader van eventueel bron- en contactonderzoek geldt er ook een registratieplicht in de sporthallen. Om hieraan te voldoen zorg je ervoor dat alle teamleden en begeleiders staan geregistreerd op het digitale wedstrijdformulier. Deze informatie kan zo nodig worden verschaft aan de GGD.

 

Tijdens de wedstrijd

 • Tijdens de voetbalwedstrijd hoef je in het speelveld geen 1,5 meter aan te houden.
 • Let op: de wisselspelers dienen op de bank officieel wel 1,5 meter aan te houden.
 • Na een speelhelft wordt er door de teams niet gewisseld van reservebank.
 • Neem je eigen drinken mee en maak geen gebruik van gezamenlijke bidons.

 

Publiek

 • Het advies is om momenteel zo min mogelijk publiek uit te nodigen. Publiek is enkel toegestaan op de tribune (niet in de zaal). Hierbij dient men 1,5 meter afstand te houden.  Publiek is vanaf heden NIET toegestaan. De tribunes van zowel Sporthal de Veur, als De Oosterpoort zijn gesloten.
 • Schreeuwen en spreekkoren zijn niet toegestaan.


Horeca

 • De horecagelegenheid is (voor zover bekend) open in De Veur. Deze wordt door een externe partij geëxploiteerd en is geen onderdeel van ZZVV Mazzelstars. Je dient de regels van de horecagelegenheid op te volgen en te respecteren.
  Ter info: entree tot horeca gelegenheid is (mits eigen openingstijden niet afwijken) mogelijk tot 21.00 uur. Tevens geldt er ook een maximum aantal gasten.
 • De sportkantine in De Oosterpoort is momenteel helaas gesloten.

 

Natuurlijk blijven aanvullend de huidige RIVM-regels gelden:

 • Was vaak je handen met water en zeep, daarna handen goed drogen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

 

Heb je klachten? Of kom je uit een oranje/rood gebied?
Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Kom je uit een oranje / rood gemarkeerd gebied? Het RIVM adviseert om dan tien dagen in quarantaine te gaan. Ook wij vragen je in dit geval nadrukkelijk om dan niet te voetballen i.v.m. mogelijk besmettingsgevaar.


Getest maar nog geen uitslag?
Heb/had je klachten en ben je inmiddels getest? Indien de (negatieve) uitslag nog niet bekend is, vragen wij je nadrukkelijk om in die periode niet te spelen i.v.m. mogelijk besmettingsgevaar van andere leden.

 

Positief getest?
Vanzelfsprekend neem je de nodige maatregelen en ga je in quarantaine. Daarnaast licht je z.s.m. jouw teamleden in + stel je het bestuur hiervan op de hoogte. Neem hiervoor contact op met Rinus Meijer (contactgegevens onderstaand).

 

Eigen verantwoordelijkheid en risico
Als club vertrouwen wij erop dat onze leden de verantwoordelijkheid nemen, en respectvol met de regels om zullen gaan. Zowel bij thuis- als uitwedstrijden. Mochten er onverhoopt calamiteiten optreden welke resulteren in boetes voor/door (één van de) leden, dan zullen deze vanuit de club door worden berekend aan het betreffende lid/team.

 

Vragen stellen omtrent het coronabeleid of het maken van een melding kan via:
– Rinus Meijer (Corona coördinator/aanspreekpunt vanuit bestuur en tevens Penningmeester)
penningmeester[at]mazzelstars.nl
06-21184296
– Jos Verschelden (Corona coördinator/direct aanspreekpunt op locatie De Veur)
0640235000

 

Indien nodig kan het coronabeleid vanuit de club worden aangepast naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen. De laatste versie van het beleid kun je vinden op www.mazzelstars.nl/corona

 

Laten we er, ondanks de omstandigheden, weer een mooi seizoen van maken!

Sportieve groet,

Het bestuur van Mazzelstars

MENU