Eredivisiebeker: Plein83 tegen Mazzelstars

Eredivisiebeker: Plein83 tegen Mazzelstars

Na vier weken voorbereiding stond de eerste test op het programma. De bekerwedstrijd tegen Plein 83. De winnaar zou doorgaan naar de poulefase van de hoogste bekercompetitie, de verliezer zou instromen in de andere bekercompetitie. Tijdens de warming up was duidelijk te merken dat het weer even wennen was, die wedstrijdspanning. Of misschien ontbrak de spanning wel volledig. Hoe dan ook, de warming up is wel eens beter gegaan. Martin merkte dit ook en liet van zich horen, waarna het de laatste paar minuten beter ging. De wedstrijd begon iets later dan gepland, maar ineens was de knop om. Mazzelstars kwam fel uit de startblokken. Duels werden goed opgezocht en aangegaan.

In de 3e minuut had Marit een mooie kans na een goede combinatie met Lizzy. Maar ook Plein 83 liet ook een aantal keer een gevaarlijke uitbraak zien. Na goed verdedigen met een opjagende Sibel kon Kirsten een pass onderscheppen. Samen met Sibel werd de 2 tegen 1 situatie goed uitgespeeld. Sibel trok het gat en met een mooie solo scoorde Kirsten de 1-0.

Niet veel later was er een doelpunt van Lizzy na een assist van Marieke. Hierna golfde het spel op en neer met kleine kansjes aan beide kanten. Totdat Mazzelstars ineens op de middenlijn balverlies leed. Plein 83 was razendsnel in de buurt van Danique die tot dan toe goed keepte en haar doel schoon hield. Het harde schot belandde op de paal en zo kwam Mazzelstars met de schrik vrij. Vlak daarna volgde weer een kans maar Danique voorkwam met een goede redding een tegendoelpunt. Tijd voor een time out. Rustiger aan de bal blijven is de boodschap. Plein 83 ruikt mogelijkheden en zet hoger druk. Mazzelstars komt hier maar moeilijk onderuit.
Na weer een goede onderschepping, legt Kirsten de bal af op Sibel, helaas gaat deze kans naast.

De wedstrijd wordt nog wat feller en Paulien maakt het de puntspeelster van Plein 83 knap lastig. En dan, met nog 50 seconden te spelen, krijgt Mazzelstars de bal niet meer weg en volgt een verkeerde terugspeelbal op Danique. Uit de vrije trap die volgt scoort Plein 83 de aansluitingstreffer. Met een 1-2 stand is het rust.
De tweede helft begint met een beetje aftasten. Plein 83 creëert wat kansen maar dit blijft bij een aantal schoten van afstand. Ineens is daar weer een onderschepping van, hoe kan het ook anders, Kirsten. Na een mooie rush waarbij ze een aantal tegenstanders af schudt, schuift ze de bal door de benen van de keepster en zet de stand op 3-1. Dit geeft iets meer lucht en ruimte. Alhoewel, de ruimte is beperkt en dit ervaart Marit ook. Na een diepe pass eindigt de sprint van Marit tegen de muur achter de doellijn. Gelukkig loopt het met een sisser af en kan ze verder spelen.

Marieke fungeert inmiddels als aanspeelpunt voorin en houdt de bal goed vast. Na een mooie kaats met Kirsten legt ze de bal klaar voor Lizzy die hard naast schiet. In een veelbelovende tegenaanval van Plein 83 krijgen zij een grote kans. Deze eindigt met een onbewuste redding van Danique met haar hoofd.
De druk wordt groter, uitbraken zijn er nog steeds, de kansen voor tegenstander zijn schaars maar de spanning stijgt.
Nog maar een time out met nog 3 minuten te spelen. Geen risico’s nemen en fel op de bal blijven zitten. Er volgt een corner voor Mazzelstars, deze wordt net naast getikt door Marieke.

Plein 83 krijgt nog een vrije trap op 9 meter van de goal, deze wordt in de muur geschoten. En dan is klinkt het eindsignaal en is na 6 jaar eindelijk die felbegeerde volgende ronde bereikt. Op naar onder andere Groningen!

Verslag door: Kirsten

Sorry, comments are closed for this post.

MENU