App om hoofdletsel tijdig te signaleren

Om bij te dragen aan het tijdig signaleren van hoofd- en hersenletsel tijdens het sporten, is de gratis app ‘Hoofdletsel Sport’ beschikbaar. Het Sportmedisch Centrum van de KNVB werkte mee aan het ontwikkelen van de app van VeiligheidNL, omdat de voetbalbond het belangrijk vindt dat sporters, toeschouwers en verenigingen inzicht hebben in de aard van een mogelijke blessure. Eerder werkte de KNVB ook mee aan de ontwikkeling van een digitale blessure adviseur.

Met deze app kunnen sporters, sportkader en toeschouwers bij eventueel hoofdletsel snel en beter inschatten hoe ernstig het is, of het verantwoord is om iemand door te laten sporten en of het nodig is om medische hulp in te schakelen. Op de Nederlandse voetbalvelden ontstaat jaarlijks ongeveer 280 keer licht en 80 keer ernstiger hersenletsel bij de ruim 750.000 wedstrijden die jaarlijks worden gespeeld door de 1,2 miljoen leden van de KNVB. De app is er voor iedereen ‘langs de lijn’ en sportbreed inzetbaar: trainers, coaches, instructeurs, scheidsrechters, verzorgers, ouders van sportende kinderen, docenten van een sportopleiding en ook voor sporters die in verenigingsverband of individueel en ongeorganiseerd hun sporten beoefenen.

Over de app

In de Hoofdletsel Sport app helpen lijstjes en testjes fysieke symptomen van hoofd- en hersenletsel te herkennen en het geheugen van de sporter met de juiste vragen te controleren. De app geeft advies hoe te handelen in verschillende situaties, tot en met het direct bellen van 112. Ook is er een archief aanwezig voor het opslaan van meerdere adviezen. Een locatiezoeker met routeplanner leidt gebruikers naar de dichtstbijzijnde huisartsenpost of Spoedeisende Hulp-afdeling, die je ook automatisch kunt bellen. Gebruikers van de app kunnen bovendien de testresultaten eenvoudig delen via de mail-optie. De strakke vormgeving en duidelijke iconen maken het gemakkelijk om de app te bedienen.

De Hoofdletsel Sport app voor iOS en Android is gratis te downloaden in de App store en via Google Play.

Bron: KNVB.nl

Sorry, comments are closed for this post.

MENU